John ”Johnny” Depp: Får tacka Nicolage Cage för framgångarna

Johnny Depp heter egentligen John Christopher Depp II men är allmänt känd som Johnny Depp, en av världens mest kända skådespelare.

Som 12-åring började Depp spela gitarr och bestämde sig för att bli rockstjärna. Trots att han hoppade av gymnasiet för att helt satsa på sin musikaliska dröm kom aldrig framgången genom musiken. I alla fall inte på det vis som han hade tänkt sig.

År 1983 gifte han sig med systern (Lori Anne Allison) till basisten i bandet som under deras äktenskap jobbade som make up artist. Hon hade kontakt med Nicolas Cage som genom Anne träffade Depp för första gången. Cage gav rådet till Depp att lägga ner den musikaliska drömmen och istället satsa på att bli skådespelare.  Två år senare skildes paret men Depp kan verkligen tacka Anne för att hon presenterade Cage för honom. Kanske hade han annars inte tagit steget till att bli den uppskattade skådespelare som han är idag.

Första filmen som Depp hade en större roll i var A nightmare at Elm Street (1984) och sedan har dess bara gått uppåt i karriären. Även om han gjorde en rad lysande framträdanden i filmer under 90-talet är det framförallt i början av 2000-talet som de riktigt stora framgångarna kom.

Personifierad av Jack Sparrow

År 2003 spelade han Jack Sparrow i Disneys Pirates of The Caribbean och fick otroligt bra kritik för sin tolkning av den något udda piraten. För rollen som Sparrow blev Depp nominerad en Oscar för ”bästa manliga skådespelare”. Samma nominering fick han tack vare sin insats som Willy Wonka i Kalle och Chokladfabriken (2005).

Även om Depp har gjort flera storfilmer är det framförallt Pirates of The Caribbean som många förknippar honom med. Han har själv sagt i en intervju att filmen ”definitivt är en stor del av mig”. Eftersom första filmen blev en sådan stor succé följdes den upp med Dead Man’s Chest (2006), At World’s End (2007), and On Stranger Tides (2011)

Förutom mängder av utmärkelser tack vare hans skådespelarinsatser har Johnny Depp även fått titeln ”världens sexigaste man” två gånger (2003, 2009) samt ”världens mest betalade skådespelare”. År 1999 fick han äran att förevigas med en stjärna på Hollywoods Walk of Fame.